fbpx
Now Reading
Garanterad starttid på The Old Course

Garanterad starttid på The Old Course

Den först frågan alla ställer sig när de skall packa golfklubborna och åka till Skottland är “Hur får vi en starttid på The Old Course” 

De goda nyheterna är att alla med ett officiellt handicap under 36 rent teoretiskt kan spela banan eftersom den är öppen för allmänheten. 

The Old Course är en av sju banor som är öppna för allmänheten i St Andrews. De sju banorna sköts av St Andrews Link Trust, som är en av de största arbetsgivarna i St Andrews

För de flesta är The Old Course helt enkelt banornas bana och den mest åtråvärda banan i världen. Att den ofta står som värd för The Open Championship minskar inte direkt intresset. 10-17 juli 2022 firas och spelas den 150:e The open på banan och det kommer inte förkorta köerna till de åtråvärda starttiderna.

Så hur gör du då för att komma ut på denna åtråvärda bana

1. The Old Course Ballot

The Old Course Ballot ofta omnämnt som lotteriet är just ett lotteri. Du anmäler två spelare före klockan 14, två dagar innan du avser att spela, antingen via telefon eller på St  Andrews Links Trust hemsida. (Måste vara minst 2 spelare)

Du fyller i namn, hemmaklubb samt ditt handicap. Om du lyckas bli dragen i högen av ansökningar får du veta din starttid samma eftermiddag som ansökt. Betalningen på 195 pund  betalar ni direkt  till startern .

Lyckas du inte i lotteriet erbjuds det allt som oftast en starttid på The New, Jubilee, Eden eller The Castle Course

2. Köp ett hus eller en tomt i St Andrews

Att köpa ett golfboende i St Andrews är bland de dyraste platserna i Skottland. Huspriserna ligger i snitt runt 22 miljoner. Men den positiva delen är att du som bosatt kan ansöka om Links medlemskap för 240 pund vilket ger dig tillträde till de sju banorna året runt.

3. Vinter

Om du inte har några problem med att spela från en fairway matta är det oftast enklare att komma ut mellan november till mars

4. Köp ett paket med förbokade starttider

Dessa “special” paket kan köpas med minimum fyra nätters boende. Ofta ligger dessa paket runt 35 tkr när du delar rum och har tillgång till en garanterad starttid på The Old Course. Med vetskapen om att greenfeen är 195 pund känns det som mycket pengar för det “lilla” extra. Men om pengar inte är ett problem så. Givetvis hjälper vi er att boka ett paket om ni så önskar.

5. Singelkön

Kan du tänka dig att spela med andra personer är det verkligen detta vi rekommenderar. Vi kan inte garantera att det fungerar men det har varit succé varje gång hitintills.

Maila in din förfrågan om en resa till området med golf och boende så avslöjar vi en hemlighet hur du nästan är garanterad en starttid på the old course för 195 pund

    © 2021 Hey Golf Guide

    Hey Partner AB     Jotsberga 1    725 91 Västerås     Org 559279-3961     [email protected]     Tel 010 - 5164220

     

    Scroll To Top