Ballybunion Golf Club – En oförglömlig irländsk linksupplevelse

Ballybunion Golf Club erbjuder en av Europas mest välkända och älskade linksbanor. Låt oss utforska Robert Trent Jones mästerverk, Old Course, och dess signaturhål som utmanar och förtrollar golfare världen över.

Ballybunion Golf Clubs Old Course, belägen på Irlands västkust, är en naturskön och imponerande linksbana som har fått internationell berömmelse och erkännande. Golflegenden Tom Watson har sagt om banan: ”Ingen kan kalla sig en golfare förrän de har spelat på Ballybunion; man skulle kunna tro att spelet uppfanns där.”

Old Course bjuder på en rad utmanande och minnesvärda hål som sätter golfarens färdigheter på prov. Här är några av de mest anmärkningsvärda hålen:

1:a hålet, som sträcker sig över 408 yards, har out of bounds på höger sida. Den ideala linjen är tätt intill vänsterkanten, men pot bunkers lurar där, medan det skarpt konturerade greenområdet skyddas av ytterligare fyra bunkrar.

5:e hålet är en riktig utmaning, ett 560 yards långt par 5, med bunkrar över hela hålet, inklusive två mitt på fairway och andra till vänster och höger. Här gäller det att samla mod.

9:e hålet, ett par 4 på 462 yards, har en smal fairway och endast en bunker, belägen i en sanddyn 50 yards kort om green. En sluttning leder upp till greenen – misslyckas man med att slå inboll långt nog kommer bollen att rulla tillbaka nerför sluttningen.

12:e hålet är ett par 3 som mäter 214 yards, med stranden till vänster. Greenen är upphöjd, så nyckeln är att ta en klubba mer än man tror att man behöver.

15:e hålet är ytterligare ett vackert hål, ett par 3 som är 216 yards långt. Även här ligger stranden till vänster. Tee-skottet spelas mot en två-nivå-green som skyddas av fyra bunkrar.

18:e hålet är en fantastisk avslutningshål, som mäter 382 yards och har en enorm fairwaybunker. Andraslaget spelas uppför en kulle till en lång, smal green omgiven av bunkrar.

Ballybunion Golf Club erbjuder inte bara en utmanande och vacker golfbana, utan också en oförglömlig atmosfär och en känsla av att vara en del av golfens historia. För golfare som söker en unik och minnesvärd upplevelse är Ballybunion Golf Clubs Old Course ett måste att besöka och uppleva själv.

Cashen Course, en unik och naturskön linksutmaning

Förutom den berömda Old Course har Ballybunion Golf Club en andra fantastisk linksbana, Cashen Course. Låt oss utforska denna natursköna och tekniskt utmanande bana som kompletterar den klassiska Old Course-upplevelsen.

Utöver den internationellt hyllade Old Course erbjuder Ballybunion Golf Club en ytterligare linksbana, Cashen Course, som är en imponerande och naturskön bana som kompletterar dess äldre syskon på ett utmärkt sätt. Designad av den välrenommerade golfbanearkitekten Robert Trent Jones Sr., invigdes Cashen Course 1984 och har sedan dess blivit en favorit bland golfare som söker en annorlunda och spännande linksutmaning.

Cashen Course är känd för sin dramatiska terräng, sina sanddyner och sina spektakulära vyer över Atlanten. Banan erbjuder en rad tekniskt utmanande och minnesvärda hål som testar golfarens strategiska förmåga och skicklighet. Här är några av de mest anmärkningsvärda hålen:

1:a hålet på Cashen Course är ett 374 yards långt par 4 som kräver ett välplacerat utslag över en kulle för att undvika bunkrarna som lurar på båda sidor av fairway. Greenen är lång och smal, vilket gör approachslaget mycket viktigt.

6:e hålet är ett imponerande par 3 på 200 yards som kräver ett exakt slag över en dal för att nå den upphöjda greenen, som är skyddad av bunkrar och kraftiga vindar som kan förändra bollens bana dramatiskt.

10:e hålet är ett utmanande par 4 på 417 yards som slingrar sig längs en sanddyn och kräver både längd och precision från tee till green. Ett starkt vindläge och bunkrar som vaktar greenen förhöjer svårighetsgraden.

16:e hålet är ett 574 yards långt par 5 som erbjuder en magnifik utsikt över havet och de omgivande sanddynerna. Hålet kräver noggranna slag för att navigera genom den smala fairway och undvika de många bunkrarna som lurar längs hålets gång.

Cashen Course på Ballybunion Golf Club erbjuder en unik och minnesvärd golfupplevelse för golfare som vill utmana sig själva på en annorlunda och tekniskt krävande linksbana. Tillsammans med Old Course erbjuder Ballybunion Golf Club en komplett och oförglömlig golfsemester för alla som söker äkta irländsk links.

INKLUDERAT I RESAN

Datum för resa

På förfrågan

Flyg

Boende

Golfen

Extra Tillval

Pris från

Kontakta oss för mer information om resan