Upptäck Royal County Down – Nordirlands mästerverk och en av världens bästa golfbanor

Royal County Down Golf Club, belägen i den pittoreska kuststaden Newcastle vid foten av de majestätiska Mourne-bergen, är en historisk och enastående golfbana som erbjuder en unik golfupplevelse. Följ med på en resa genom banans 130-åriga historia och ta reda på vad som gör den så speciell.

Royal County Down Golf Club grundades 1889 av en grupp herrar från Belfast som insåg potentialen i att skapa en golfbana i den blomstrande kuststaden Newcastle. En ny järnväg mellan Belfast och Newcastle bidrog till att göra staden mer lättillgänglig, vilket snabbt gjorde den till en populär turistdestination under viktoriansk tid.

Den 23 mars 1889 öppnades den ursprungliga niohålsbanan, som nu anses vara en av de äldsta golfbanorna i hela Irland. Banans första design skapades av Thomas Mitchell Morris, även känd som ”Old Tom Morris”, en framgångsrik golfare som vann fyra öppna mästerskap under sin karriär.

Old Tom Morris fick i uppdrag att bygga en mästerskapsbana i Newcastle för den ansenliga summan av fyra guineas. Banans design hade redan påbörjats innan Morris anlände, men han var mycket inflytelserik i att rekommendera ytterligare nio hål på golfklubben. Inom ett år hade en full 18-håls mästerskapsbana öppnats i juli 1890.

Royal County Down blev snabbt populärt bland kända golfare som spelade och rekommenderade banan till andra. Den kungliga beskyddet erhölls år 1908 av kung Edvard VII, vilket endast beviljades till exceptionella klubbar. För att behålla intresset och främja klubbens tillväxt, anlitades den framstående arkitekten Harry Colt för att göra ytterligare förbättringar av banan. Han skapade banans nuvarande fjärde och nionde hål, som erbjuder en fantastisk vy över Mourne-bergen.

I dag är Royal County Down hem för två 18-hålsbanor: den anmärkningsvärda mästerskapsbanan och Annesley Links. Golf Digest har vid flera tillfällen rankat Royal County Down som världens bästa golfbana, tack vare dess spännande hål, vackra grönska och fantastiska atmosfär.

Banans mästerskapsbana har varit värd för Irish Open fyra gånger, senast år 2015, samt ett stort antal nationella och internationella golftävlingar. Royal County Down anses av många, inklusive golfproffset Rory McIlroy, vara den bästa golfupplevelsen i Nordirland och världen över.

Vi rekommenderar också att besöka Annesley Links, den dolda pärlan på Royal County Down, som delar samma fantastiska omgivningar som mästerskapsbanan. Annesley Links är fylld med karaktär och intressanta hål, är betydligt kortare än den utmanande mästerskapsbanan, men väl värt att utforska för en snabbare golfrunda där du kan njuta av enastående vyer över berg, hav och dynlandskap.

Förutom golf, erbjuder Newcastle en mängd aktiviteter och sevärdheter. Njut av stadens vackra stränder, som Murlough Beach, med sin pittoreska utsikt över Dundrum Bay. Unna dig en oförglömlig spaupplevelse på Slieve Donard Resort and Spa, som erbjuder en perfekt möjlighet att koppla av.

En kort bilresa från Newcastle ligger Castlewellan Forest Park, en av de bästa parkerna i Nordirland. Här kan du utforska det historiska slottet, den fredliga labyrinten och det fantastiska landskapet. Newcastle erbjuder även ett brett utbud av restauranger, och vi rekommenderar ett besök på Villa Vinci, som serverar utsökt italiensk mat vid havet.

Oavsett om du besöker Newcastle för att uppleva golf i världsklass eller för att njuta av de vackra stränderna, är det en fantastisk kuststad som har något att erbjuda för alla.

INKLUDERAT I RESAN

Datum för resa

På förfrågan

Flyg

Boende

Golfen

Extra Tillval

Pris från

Kontakta oss för mer information om resan