Emirates Golf Club – Dubai

Välkommen till Dubai, där golfen är en av de mest populära sporterna bland besökare och lokalbefolkningen. Här finner man några av de bästa golfbanorna i världen, och en av de mest prestigefyllda är Emirates Golf Club. Emirates Golf Club har två golfbanor: Majlis och Faldo.

Majlis-banan är den mest kända och har varit värd för Omega Dubai Desert Classic sedan 1989. Banan är designad av Karl Litten och var den första 18-hålsbanan som byggdes i Dubai. Banan är välkänd för sin stora utmaning och krävande layout. Med breda fairways och stora bunkrar är det svårt att hålla bollen på fairway och det krävs noggrannhet för att ta sig runt på banan.

Faldo-banan är den andra 18-hålsbanan på Emirates Golf Club och är designad av Nick Faldo. Banan är något kortare än Majlis-banan men är mer tekniskt krävande. Med smalare fairways och mer kuperad terräng är det viktigt att ha rätt strategi på denna bana.

Emirates Golf Club erbjuder också många faciliteter för golfare, inklusive en omfattande träningsanläggning, driving range och putting green. Här finns också flera restauranger och barer, inklusive Spike Bar som har en av de bästa utsikterna över banorna.

Om du är en golfentusiast och planerar en resa till Dubai, bör Emirates Golf Club definitivt finnas på din lista över platser att besöka. Med sina vackra banor och omfattande faciliteter är det en golfupplevelse som du inte kommer att glömma.

KOntakta oss för pris på resan