fbpx
Now Reading
De 5 överlägset mest spännande golfhålen i The Open

De 5 överlägset mest spännande golfhålen i The Open

När  vi stänger ner 2020 som tyvärr inte innehöll något Open Championship gläds vi åt presentationen av kommande banor i rotatioen. 2023 kommer mästerskapet att spelas på Royal Liverpool och 2024 på Royal Troon. Så med all uppbyggd spänning efter ett inställt år kommer nästa års spel på Royal St. Georges samt 150 års jubileet på St:Andrews Old Course 2022 bli något alldeles extra.

Denna historiska tävlings populäritet fortsätter att växa år efter år och den stora drabbningen under 2019 på Royal Portrush ökade på intressen än mer. Att Irländaren Shane Lowry framburen av en galen hemmapublik fick lyfta The Claret Jug betyder nog mer än vad vi svenskar förstår. Eller kanske inte. Vi minns ju alla när Henrik Stenson fick vårt golftokiga land att stanna upp och här och där fälla en tår under the battle in the sun.

Alla dessa berömda golfbanor har något gemensamt. Signatur hål som testar proffsens och vår förmåga som golfare och kan vara direkt avgörande för vem som vinner mästerskapet.

Det vi på Hey Golf Guide verkligen uppskattar med The Open banorna är att de är öppna för allmänheten och vi alla kan spela dem. Varför inte prova vår Open upplevelse med Royal Birkdale, Royal Liverpool.

Så vad krävs för att ett mästerskapshål skall vara riktigt riktigt bra?

“Alla kan slå slagen, men alla kan inte göra det när det behövs.”

See Also

Risk vs Reward

De golfhål som är intressanta att spela är ofta detsamma att se proffsen spela. Att elementet strategi är riktigt närvarande och spelaren måste ta ett stort beslut. Att antingen försöka nå green, eller försöka komma åt en söndagspinne. Eller försöka flyga den där bunkern som kan leda till Eagle istället för par.

HIstoriska ögonblick

Hål som vi kommer ihåg är ofta spelade flertalet gånger av flertalet spelare vi känner igen. Men de som sticker ut är där de som blivit legender gjort något exceptionellt eller helt enkelt slagit det perfekta slaget.

Straffande

En eventuell miss skall kosta och då kanske ett helt mästerkap. Vi har sett bollen spinna tillbaks retligt ner i vattnet eller studsa ner i vattenhindret som inte var nåbart från tee.

Så här kommer Hey Golf Guides 5 mest spännande hål inom The Open

5. Postage stamp (8:e hålet, Royal Troon)

4. The Road Hole (17:ehålet, St Andrews

3. Bruce´s Castle (9:e hålet, Turnberry)

2. The Railway (11:e hålet Royal Troon)

1. White Rocks (5:e hålet, Royal Portrush)

© 2021 Hey Golf Guide

Hey Partner AB     Jotsberga 1    725 91 Västerås     Org 559279-3961     [email protected]     Tel 010 - 5164220

 

Scroll To Top