fbpx
Now Reading
LinksdrömmarUtmana dig själv och naturen

Linksdrömmar
Utmana dig själv och naturen

Linksgolf

Linksgolfen tenderar att dela dela upp oss golfare i två grupper. Antigen älskar du de oberäkneliga studsarna eller så kallar du dem otur. Vinden är efterlängtad eller hatad. Ölen skall vara svart och sakna kolsyra eller bullblig, ljus och avnjutas på en solig altan. Oavsett din tidigare inställning skall jag nu berätta varför just jag älskar denna urtyp av golf och ge dig et antal anledningar till att åtminstone prova.

Världens bästa golfbanor

Många av de banor som rankas som de bästa i världen är just linksbanor. Faktum är att att på årets topplista innehas 6 av de 10 översta platserna av banor från de brittiska öarna och av typen links, och anser du att Pebble Beach Links också är en linksbana är det 7 av 10. Och Cape Wickham Golf Links kan ju också räknas dit vilket gör det till 8 av 10

  1. Royal County Down
  2. St Andrews Old Course
  3. Royal Melbourne
  4. Turnberry
  5. Muirfield
  6. Pebble Beach Links
  7. Royal Portrush
  8. Pinehurst No2
  9. Royal Dornoch
  10. Cape Wickham

Så en anledning god som någon att att prova är ju att du då får spela världens bästa golfbanor. Vi på Hey Golf Guide har avtal med och ordnar resor till 8 av världens 10 bästa banor.

Scorekortet eller Naturen

När du för första gången anländer till en golfbana som är placerad utmed havet kommer du snabbt bli varse att det inte är som vilken golfdag som helst. Redan på parkeringen kommer du utmanas av moder natur när du skalla undvika att din bildörr smäller upp in grannens bil. Väl ur bilen kommer du snart också byta kepsen mot en mössa som dels värmer huvudet men framförallt inte blåser av i tid och otid.

När du väl lugnat ner svingtempot på rangen och kommit till insikt att endast en extremt bra bollträff kommer vara din räddning är det dags för ditt första utslag, som kan vara helt perfekt men ändå studsa ner i bunkern. Bli inte arg, le lite under mössan och tänk att idag skall du bekämpa naturen och inte scorekortet.

Blinda utslag Kalle Anka eller Genialiskt?

På samtliga av de banor som rankas som världens bästa förekommer det ett eller flera “blinda” utslag eller inspel. När du spelar din hemmabana får den typen av golfhål ofta en stämpel om sig att vara något av ett Kalle Anka hål, så hur kommer det sig att de finns representerade på nästan alla toppbanor?

Nästan alla gamla designer syftar till att testa spelarens skicklighet i att bedöma avstånd vind och all annan påverkan som natur och omgivning kan ha på ditt slag. Kanske är kunskapen om hur långt du slår din järn 7 viktigare än att de ser dess flykt mot pinnen. När spelare har problem med sin puttning så får de ofta rådet att blunda och jobba mer med instinkten. Linksgolf handlar bara om instinkt. Skulle vi stå där och beräkna vind, studsar och allt som händer på dessa banor skulle vi aldrig komma vidare, så lyssna på caddien eller lita på måttet. Banan är över 100 år gammal så greenen har inte flyttat på sig. Titta på utsikten greppa klubban och svinga. Resultatet kan du inte påverka men ditt humör kommer vara mycket bättre om du låter dig förstå att du bara kan göra just oavnstående.

© 2021 Hey Golf Guide

Hey Partner AB     Jotsberga 1    725 91 Västerås     Org 559279-3961     [email protected]     Tel 010 - 5164220

 

Scroll To Top