Penina Golf – En av Algarves mest anrika golfbanor

Penina Golf är en klassisk golfbana som ligger i en grön oas bland palmer och andra träd. Banan är belägen vid Penina Hotel & Golf Resort, som är en av Algarves mest eftertraktade golfdestinationer. Penina Golf är en av de mest anrika golfbanorna i regionen och har en stolt historia som går tillbaka till 1966.

Banans skapare var Sir Henry Cotton, en legendarisk golfspelare som har satt sin prägel på golfhistorien. Banan har sedan dess renoverats och moderniserats, men har fortfarande kvar sin unika charm och karaktär.

Penina Golf har 18 hål och en total längd på 6 273 meter. Banan har en par på 73 och bjuder på en spännande mix av långa och korta hål, vilket gör den till en utmaning för både erfarna och mindre erfarna golfare. Fairways är mjuka och snabba, och greenerna är kuperade och kräver en strategisk spelstrategi.

Banan har även en av Europas längsta hål, det åttonde hålet, som mäter imponerande 610 meter. Hålet går längs en vattenfylld dal och kräver två perfekta slag för att nå greenen. Penina Golf är känd för sin höga standard och är en populär destination för internationella turneringar och tävlingar.

Förutom den fantastiska banan erbjuder Penina Hotel & Golf Resort också en rad andra faciliteter för golfare. Här finns en modern driving range med generösa övningsområden, en putting green och en chipping green. Dessutom finns det en pro-shop där man kan köpa allt som behövs för en lyckad dag på banan.

Penina Hotel & Golf Resort är ett femstjärnigt hotell som har utsetts till Portugals ledande golfhotell flera år i rad. Här kan man njuta av allt från förstklassig mat och dryck till spa-behandlingar och pooler. Hotellet ligger bara några minuters bilresa från den pittoreska staden Portimão och Algarvekustens vackra stränder.

Penina Golf är en fantastisk golfbana som passar alla som vill ha en minnesvärd golfupplevelse på Algarvekusten. Banan bjuder på en unik och utmanande layout och är en del av en anläggning som erbjuder högsta kvalitet i alla avseenden.

KOntakta oss för pris på resan