PRAIA OCH WEST CLIFF – LISSABON

Portugals huvudstad Lissabon är känt för sin vackra arkitektur, hisnande utsikt över havet och rik historia. Men för golfare finns det också många utmärkta golfbanor att utforska i området. Två av de mest populära banorna är Praia D’El Rey Golf & Beach Resort och Oitavos Dunes Golf Course, som båda är belägna i närheten av Lissabon.

Praia D’El Rey Golf & Beach Resort, belägen ungefär en timmes bilresa norr om Lissabon, är en av de mest spektakulära golfbanorna i Portugal. Banan är designad av den berömda amerikanska golfarkitekten Cabell B. Robinson och är omgiven av tallskogar, sanddyner och Atlanten. Banan har också vunnit flera priser, inklusive Europas ledande golfanläggning 2017 och Portugals bästa golfanläggning 2018.

På Oitavos Dunes Golf Course kan golfare njuta av utsikt över havet från alla 18 hål. Banan ligger i Cascais, cirka 30 minuters bilresa från Lissabon. Banan är designad av den amerikanska arkitekten Arthur Hills och är en av de mest utmanande i regionen. Banan har också rankats som en av de bästa i Europa av Golf World Magazine.

För de som vill ha en omväxlande golfupplevelse kan man besöka West Cliffs Golf Links, som är belägen vid havet mellan Lissabon och Porto. Banan är designad av den berömda golfarkitekten Cynthia Dye och är en av Portugals mest moderna golfbanor. Banan har vunnit flera utmärkelser sedan den öppnade 2017, inklusive bästa nya golfbana i Europa.

På Praia D’El Rey Golf & Beach Resort finns också en andra bana, Royal Óbidos Spa & Golf Resort, som designades av arkitekten Seve Ballesteros och erbjuder en annan utmaning för golfare. Banan ligger cirka 30 minuters bilresa från Praia D’El Rey och är också omgiven av vacker natur.

Sammanfattningsvis är Lissabon och dess omgivningar ett fantastiskt resmål för golfare. Med flera spektakulära banor att välja mellan, en rik historia och fantastiskt landskap är det en plats som är väl värd ett besök.

KOntakta oss för pris på resan